5 Eylül 2013 Perşembe

Tadı damağımda kalanlar

                                                                  Fasulye Ezmesi
Her  yerin kendine özgü yemekleri vardır. Pastayla  ( Mısır unu kaynamış suyun içine atılır iyice yedirilen suyun içinde yarım saate yakın pişirilir  )  beraber yenilen kıymalı soğan ve fasulye ezmesi , hele Nurşen Abla'nın elinde yapılmışsa ayrı bir keyiftir. Şöyle üzerine bir Şen Dondurma' sı insanı mutlu eder. Hele dışarıda yağmur varsa. Ya Nuran Yenge'nin verdiği ziyafet o da ayrı bir lezzettir.  Bol cevizli üstü tavuk etli bir ıslama yanında bir ot yemeği olan zılbıt. Her ikisi de değme aşçılara on basar. Sohbet eşliğinde yenilen yemekler bir o kadar güzeldir ki kelimelerle anlatılmaz.

2 yorum:

Ne okuyoruz? Babamın Tenekeleri Zehra Konukman'ın ilk kitabı

                                                                                                                                            ...