21 Kasım 2014 Cuma

Tiyatro festivali başlıyor.

Bugün 19. düzenlenen Ankara Tiyatro festivali Keçiören Semt Tiyatrosu " Talan" ve Menemen Belediye Tiyatrosu "Uyanış" sokak oyunu ile Yüksel caddesinde saat 14.00'de açılışını yaptı. Akşam 19.30'da Büyük Tiyatro' da galası yapılacaktır. Tiyatro severlerin merakla bekledikleri oyunlar 21-30 kasım 2014 tarihleri arasında oynanacaktır.










                                                                             İyi seyirler

19 Kasım 2014 Çarşamba

Kış bahçesi

                                    Sardunyalar yaza veda ederken son bir kere açalım dediler.


Tatlı kabakları alındı .Kışın çorba ve tatlı yapılmak üzere. Şimdilik balkon süsleri olmak üzere yerleştiler balkonun boş kalan yerlerine.
Yürüyüşlerden dallar toplandı. Taşköprü sarımsakları da bir köşeye yerleştiler.

Sonbaharın yaprakları toplandı.Eve sonbahar kokusu sinsin diye.

15 Kasım 2014 Cumartesi

Tasarrufun tasarrufu

Mümkün mü? İşin şakasını bir tarafa bırakırsak tasarruf etmek mümkün mü ?Arkadaşım ile sohbet ederken hayat pahalılığından söz ediyorduk. Hele gezmek ,yeni yerler görmek,yeni yemekler yemek lüks olarak görünüyor. Ben de bir yerde okumuştum Günde tabii ki dışarıda kahve içme parasını biriktirebilirsiniz  sonra da yurt dışında gezersiniz diye bir fikir vardı . Ufak tasarruflarla yapmak istediklerimize ulaşabilir miyiz? Damlaya damlaya göl olur demek ki esas amaç tasarruf .Zaten normalde sabit geliri olan insanlarız. Çarşı pazar alışverişinden tutun ; yaşamımızın her alanında paramızı dikkatli harcamak gerekir. Hesap yaparız; ucuz ama kaliteli,işe yarar olsun ,ihtiyacımızı karşılasın.Uzun zamandır kumbaraya para atmıyordum. Benim kızımdan kalan kumbaram var. Onun içine bozuk paralar atarım ya da yaptığım tasarruftan kalan paraları atarım ay sonunda cep harçlığım çıkardı. Hemen onu çıkardım. içine bozuk paralar attım. Tabii ki attığımı unutmak şartıyla. Pazara gittiğimde belli bir para ayırırım . Evin eksiği en lazım olanları zihnimde listeler onları alırım. Fazla ekstraları almamaya çalışırım. Marketde de kredi kartı yerine peşin para kullanınca daha az şey alınıyor. İhtiyaçlar bitmiyor. Giysi alışverişinde ise çok dolaşır en çok ihtiyacım olanı fiyatı en uygun olanı almaya çalışırım. Çiçek alırken çiçekçide pazarlık ederim. saksı çiçeklerini ise ekonomik yer olan Ankara'da yaşadığım için Atatürk Orman Çiftliğin serasından ,Şehir dışındaki çiçekçilerden alırım. Mevsimi anlatan kasımpatları almak istedim. Çiçekçi ne kadarlık dedi. 15 liralık alacaktım. hemen 12 liralık dedim. Üç lira kumbaraya girdi.bakalım ayın sonunda ne kadar para birikecek. Büyük marketlerin seralarına bakar uygun olanı alırım. Bazen kötü olmuş çiçekler alışveriş merkezlerinde uygun fiyata satılır.Onları alır canlandırırım. Market yerine meyve ve sebzeyi pazardan almakta uygun oluyor. Pazarlarda kendi içinde bulunduğu semte göre fiyatları ucuz ya da pahalı oluyor. aynı şey marketler içinde geçerli. Sinema içinde geçerli hafta içi hafta sonu ve bulunduğu semt ve matineye göre fark ediyor. Zeytinyağımı da memleketten alıyorum. son aldığım biraz pahalı oldu ( kilosu 8 lira meğer taze yağ çıkacakmış elde kalmamış.).Bol tasarruflu günler. tasarruf ettiklerinizi de güle güle harcayın.

13 Kasım 2014 Perşembe

Vadide sonbaharın son renkleri

                   Bazen susmak gerek bırak doğa konuşsun
                                        Çıplak ayaklarla basmalı yerlere
                                                             Yaprakların çıtırdısını hissetmeli.
                                                                               Pastırma sıcağı sarmalı tenimizi
                                                                                                   Son kalan güllerin  parıltısında
İnadına yaşamak demeli



9 Kasım 2014 Pazar

Haymana Kaplıcaları

Kızlarla geçen yıl konuşmuştuk. Günü birlik kaplıcaya gidelim bir hamam sefası yapalım, kirlerden arınalım diye.Kısmet oldu. Cuma sabahı 8.00'de kızlarla buluştuk. Yola koyulduk. Güneşli bir sonbahar gününde rahat bir yolculuk yaptık. Ankara'ya yetmiş km uzaklıkta. İnsan dibindeki yere gitmekte zorlanırmış derler ya doğru.Arkadaş Midas otele rezarvasyon yaptırmıştı. Günü birlik gittiğimiz için giriş 25 lira. eğer gece kalmak istersek  kişi başı yarım pansiyon 90 lira. Çocukluğumda Salihli kaplıcalarına gitmiştim çok keyifli günlerdi.

 Kısa bir dinlenmeden sonra kendimizi önce havuza attık. Yüzmeyi özlemişim. Ardından termal suya, sauna ve hamam sefası ile sabah bölümünü kapattık. hepimiz bir rehavet sardı.
Erken kahvaltı yaptığımız için acıktık. Eh sporda yapmıştık. en güzeli de kirlerden arındık. Her birimiz pembe yanaklar içinde öğle yemeğine oturduk.


Tercihiz et yemekleri oldu. Dağlarda yetişen dana ve kuzular ın etleri çok lezzetliydi. Haymana'nın pazar olduğunu öğrendim. kızl okey keyfini çıkarm ve dinlenmek istedikleri için ,ben de şehri ve pazarı merak ettiğim için ver elini Hayman dedim. Fotoğraf makinamı sırtladım.Pazar bana çok ucuz geldi. O hafta pazara gitmemiştim. Taze sebze ,otlar ,meyveler beni mutlu etti. Yöresel ot olarak su teresi bulabildim.Şehir dağınık bir yerleşim geldi. Belki yolu bilemediğim için. Eski evleri aradım pek yoktu.



Tezgahtar ağbimiz elimde makinayı görünce bana   poz verdi.





Şehir gezisini bitirince öğleden sonra havuz sefasına kaldığım yerden devam ettim.



Güzel bir gün bitmek üzereydi. kızlar keyifli her birimiz dinlenmiş bir şekilde yola koyulduk. Oyaca köyünde daha önce çalışan arkadaşımızın tavsiyesini dinledik.  Etimizi aldık. Ankara yoluna dönüş başladı. Ayda bir bu keyfi yapmak üzere sözleştik.




Ne okuyoruz? Babamın Tenekeleri Zehra Konukman'ın ilk kitabı

                                                                                                                                            ...